Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο Σχιστό ζητά ο Δήμος Κορυδαλλού

ην εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που έχει εκδώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω για τις αυθαίρετες κατασκευές στη χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα περιοχή του Σχιστού ζητά ο Δήμος Κορυδαλλού.
Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μετά από εντολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Δημόπουλου, του εντεταλμένου συμβούλου για το Περιβάλλον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Ευθυμιάδη, εκπρόσωπων του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Αστυνομίας συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εφαρμοσθεί η νομιμότητα στην περιοχή. Ζητήθηκε επίσης η συνδρομή της Αστυνομίας για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αφού υπάρχουν καταγγελίες για ρίψη λυμάτων, θόρυβο, απειλές σε περιοίκους κλπ.


Μετά και την αυτοψία στην περιοχή αποφασίστηκε να κινητοποιηθούν με ταχύτερους ρυθμούς το Δασαρχείο Αιγάλεω, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα η νομιμότητα. Ταυτόχρονα, δηλώθηκε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Πειραιά θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την εφαρμογή των αποφάσεων.