Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μεσαίωνας :Ο Πειραιώς Σεραφείμ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μήνυσε το Corpus Christi!!

Ο Μητροπολίτη Πειραιώς κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi", συνοδεία της Χρυσής Αυγής. Ενοχλημένη η ιεραρχία
Η Χρυσή Αυγή αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της πως κλιμάκιο βουλευτών αποτελούμενο από τους Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, πήγε για συμπαράσταση στο μητροπολίτη Πειραιώς ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi" για κακόβουλη βλασφημία.
 Η Χρυσή Αυγή, τονίζεται στην ανακοίνωσή της, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό δυναμικών και φωτισμένων Ιεραρχών και δεν θα επιτρέψει την προσβολή της ιστορικής μνήμης ή του θρησκευτικού συναισθήματος του Ελληνικού λαού.
Το θέμα της παράστασης τέθηκε και στη Σύνοδο της ιεραρχίας, ωστόσο δεν υπήρξε ανακοίνωση.
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πρότεινε να στείλει η ΔΙΣ εκπρόσωπο για να δει εάν υπάρχει προσβολή των Θείων, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν πρόθυμος ο Αρχιεπίσκοπος να το δεχθεί.
Όπως υποστηρίζουν εκκλησιαστικές πηγές, η κίνηση του Μητροπολίτη αιφνιδίασε τους άλλους Μητροπολίτες, καθώς εμφανίζεται να συμμαχεί με ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή.
Ο Μητροπολίτης θα μπορούσε να κάνει τη μήνυση μόνος του και σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που στο όνομα του Θεού, διώκωνταν άνθρωποι.
Φωτογραφία: από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής