Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

“Τεχνικό Πρόγραμμα ευχολόγιο του Δήμου Πειραιά για το 2013″

Την ανεπάρκεια της διοίκησης του δήμου Πειραιά να προωθήσει σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης, την ανάπτυξη των ελεύθερων χώρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών επιβεβαιώνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το 2013, όπως τόνισε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά διεκδικεί μάλιστα μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία, αφού τα 34 από τα 72 περίπου έργα που περιλαμβάνει κοστολογούνται με ένα ευρώ (!), αποτελούν δηλαδή έργα καλών προθέσεων, και όχι ώριμα έργα, με καθορισμένες πηγές χρηματοδότησης, είτε για παράδειγμα από ίδιους πόρους, είτε από το ΕΣΠΑ.
«Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για ακόμη μια φορά όταν λέγαμε ότι η δημοτική αρχή είναι επιχειρησιακά ανέτοιμη και ανεπαρκής να προωθήσει την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για την πόλη μας. Στα λόγια μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος έχει γκρεμίσει και έχει ξαναχτίσει τον Πειραιά από την αρχή όχι μία, αλλά δέκα φορές. Η πράξη όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα και όσο πειστικός κι αν νομίζει ότι είναι, δεν μπορεί να διαψεύσει αυτό που βλέπουμε και ζούμε» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μίχας και πρόσθεσε «Ο Πειραιάς για να αλλάξει κεφάλαιο και όχι για να γυρίσει απλά σελίδα, χρειάζεται ολοκληρωμένο σχεδιασμό και σοβαρή προετοιμασία, αξιοποιώντας κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη στον Δήμο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Το τελευταίο που χρειάζεται ο Πειραιάς μας είναι Τεχνικά Προγράμματα ευχολόγια, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν υπακούουν σε κανέναν αναπτυξιακό προγραμματισμό».