Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Συνέντευξη του Ζαχ. Ζούπη στην εφημερίδα "Έγκυρος Ανταποκριτής"Ζαχαρίας Ζούπης
: "ΕΚΠΕΜΠΩ ΣΟΣ! Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ! Το θέμα δεν είναι μόνο να κερδίσεις στις επόμενες εκλογές, αλλά και να εξασφαλιστεί η αναστήλωση του Δήμου."

Ο Ζαχαρίας Ζούπης έχει τη δική του πολιτική πορεία και ιστορία στην Αυτοδιοίκηση.
 Συμφωνεί, διαφωνεί κανείς μαζί του του αναγνωρίζει και εντιμότητα και προσφορά και ικανότητα. Ίσως γι αυτό πολλοί τον αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
 Πολύ περισσότερο που ως επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κατέστησε την Παράταξη που ηγείται βασικό αντιπολιτευτικό πόλο και προνομιακό συνομιλητή όλων των δυνάμεων που ανησυχούν για το μέλλον του Δήμου.  

Σ’αυτή την συνέντευξη μιλάει με καθαρές κουβέντες και πέραν της κριτικής που ασκεί, καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις. Έχει ενδιαφέρον …Έχουν συμπληρωθεί 28 μήνες Διοίκησης Λουκά Τζανή στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Μια κριτική; Η άποψή σας για αυτή την περίοδο;


Την θεωρώ ως την χειρότερη περίοδο στην ιστορία του Δήμου. Ο κος Τζανής αφού με μεγάλες κουβέντες, αμέτρητες υποσχέσεις και αντισυμβατικά συνθήματα έπεισε ότι μπορεί να είναι μια διαφορετική παρουσία στο τιμόνι του Δήμου, στη συνέχεια σε χρόνο ρεκόρ καταγράφεται ως μια μεγάλη απογοήτευση. 
Κατάφερε να οδηγήσει τον Δήμο στην κατάρρευση, τις Υπηρεσίες του σε αποδιάρθρωση, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση σε ουσιαστικό κλείσιμο, την πολιτιστική-αθλητική δραστηριότητα του Δήμου σε αποσύνθεση, το Κ.Ε.Κ. του Δήμου σε χρεωκοπία.
 Έδειξε πρωτοφανή δείγματα αλλαζονείας και αδυναμίας. Σπατάλησε τις δυνάμεις του σε ικανοποίηση ημετέρων και σε ανούσιες και περίεργες στρακαστρούκες (π.χ. φόρμουλα) χωρίς να προσανατολιστεί σε μεστή διαχείριση, αντιμετώπιση τω προβλημάτων της πόλης, στην προώθηση σημαντικών δημοτικών υποθέσεων (π.χ. Ανάπλαση Λιπασμάτων). 
Οι γειτονιές του Δήμου είναι παρατημένες, στη Δραπετσώνα είναι όλοι αγανακτισμένοι, 200 εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ εμπάιζονται 16 μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, 300 δήθεν εθελοντές αισθάνονται την κοροϊδία ενός Δημάρχου που έπαιξε με την αγωνία τους για δουλειά. Ο Λουκάς Τζανής, απλά μετράει μέρες μέχρι τις επόμενες εκλογές, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Τον παράτησαν ήδη δύο κόμματα που τον στήριζαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) και επτά δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ έπεται συνέχεια…

Τον περιμένουν ουκ ολίγες αναφορές και μηνύσεις για υποθέσεις που αποπνέουν οσμή σκανδάλων.

  

Σκληρές κουβέντες…

Καθαρές κουβέντες, σταράτες κουβέντες… η Αντιπολίτευση δεν είναι για να λέει ωραία λόγια. Σημειώνω ότι εμένα ποτέ δεν ένοιαζαν τόσο τα πρόσωπα. Ο Λουκάς Τζανής σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι. Το θέμα είναι ότι ο Δήμος βρίσκεται σε κακά χάλια. Το πρόβλημα είναι ότι ο επόμενος Δήμαρχος, η επόμενη Δημοτική Αρζή θα πρέπει να αναλάβει δουλειά συνεργείου διάσωσης, για να σώσει ότι σώζεται, για να επανορθώσει ότι επανορθώνεται. Κύριε Μανουσάκη, έγινε μεγάλη ζημιά αυτά τα δύο χρόνια.

Οπωσδήποτε η Αυτοδιοίκηση και επομένως ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας υφίσταται και τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών.


Ασφαλώς και τα υφίστανται, όπως τα υφίστανται όλη η χώρα, όπως τα υφίστανται όλοι οι κλάδοι, οι τομείς κοινωνικής-πολιτικής-οικονομικής δραστηριότητας. Δεν περνάμε τις καλύτερες στιγμές μας ως πολίτες, ως οικογένειες, ως κοινωνία, ως χώρα. Άλλωστε ένας αριθμός αρκεί να μας κάνει να καταλάβουμε:

Ενάμισυ εκατομμύρια άνεργοι!

Έχω την εντύπωση όμως ότι συχνά η επίκληση αυτής της κατάστασης, του Μνημονίου κλπ γίνεται ως άλλοθι σε εξοργιστικές, παράνομες, παράτυπες, διαλυτικές πρακτικές. Αυτό ισχύει απόλυτα στο Δήμο μας. Άραγε ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη βρίσκεται σε άλλο πλανήτη, σε άλλη χώρα; Είχε πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ χρέος. Σήμερα, με λιγότερο προσωπικό έχει πολύ καλύτερη καθαριότητα. Σήμερα υπάρχει μια οικονομική ισορροπία. Στα καλλιτεχνικά τμήματα γράφτηκαν πέρυσι δεκάδες παιδιά παραπάνω.

Στον Δήμο μας που ο Λουκάς Τζανής ξεκίνησε με πολύ λιγότερο χρέος, είναι όλα διαλυμένα και οι υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες έχουν υποχωρήσει. Τα Μνημόνια φταίνε για αυτά; Τα Μνημόνια φταίνε για τους εθελοντές, για τις δεκάδες αναθέσεις σε ημέτερους; Ο κ. Λουκάς Τζανής έχασε την αίσθηση του μέτρου, της σωστής διαχείρισης. Έχασε το τιμόνι από τα χέρια του. Αυτό φταίει.