Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κινδυνεύει να κλείσει το Νοσοκομείο της Αίγινας

από σχετική επερώτηση του Παναγιώτη Μελά
Το Νοσοκομείο της Αίγινας «Άγιος Διονύσιος» είναι Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί Νόμιμα εδώ και 90 χρόνια, έχοντας σύμβαση με Ασφαλιστικά Ταμεία και διοικείται από εθελοντές (αμισθί).
Στην Αίγινα δεν υπάρχει άλλο Νοσοκομείο, υπάρχει μόνο Κέντρο Υγείας, το οποίο και αυτό υπολειτουργεί.
Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους επισκέπτες, κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τα οποία θα ταλαιπωρούνταν και θα επιβαρύνονταν οικονομικά, εάν μεταφέρονταν σε Νοσοκομεία του Πειραιά.

Τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία του οφείλουν μέχρι σήμερα συνολικά περίπου 900.000 ευρώ. Ειδικότερα, 800.000 ευρώ περίπου του οφείλουν τα Ταμεία πριν το 2012 και 100.000 ευρώ ο ΕΟΠΥΥ για το 2012. Τα οφειλόμενα ποσά αφορούν νοσηλεία ασθενών και παρακλινικές εξετάσεις.

Λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, το Νοσοκομείο αδυνατεί να συνεχίσει και αντιμετωπίζει πλέον και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του.

Γι αυτό, επιβάλλεται να γίνει άμεση εξόφληση των οφειλομένων ποσών, διότι, εάν ανασταλεί η λειτουργία του, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τους ασθενείς, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν για νοσηλεία σε Νοσοκομεία του Πειραιά, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους, αλλά και σημαντική οικονομική επιβάρυνση.