Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Η πίστη μας βρίσκεται σε κίνδυνο»



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Μητροπολίτης ΓΟΧ Πειραιώς και Σαλαμίνος με αφορμή το αίτημα της Ενωσης Αθέων για την απαλλαγή των μαθητών από τα θρησκευτικά

Ισχυρά ανακλαστικά όσον αφορά στο αίτημα της Ενωσης Αθέων για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν, δείχνει ότι διαθέτει η Εκκλησία των ΓΟΧ.



Ειδικότερα, με αφορμή την καταγγελία της Ενωσης Αθέων για άρνηση χορήγησης απαλλαγής από τα θρησκευτικά στο Υπουργείο Παιδείας, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, ο Μητροπολίτης ΓΟΧ Πειραιώς και Σαλαμίνος κκ. Γερόντιος εκπέμπει σήμα κινδύνου μέσω της www.lifenews.gr καλώντας το ποίμνιό του σε αφύπνιση και εγρήγορση για τη νέα επίθεση που δέχεται η Εκκλησία. «Τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, τα ιερά και τα όσια του λαού μας δέχονται μια ανελέητη επίθεση από ”φίλους” και εχθρούς, που πότε στο όνομα της δήθεν προόδου και πότε στο όνομα μιας κακώς νοουμένης ελευθερίας, προσπαθούν να βγάλουν τον Χριστό και την Ορθοδοξία από την ταυτότητα του Έλληνα. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύουμε ότι εντάσσεται και αυτό το αίτημα που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας» τονίζει ο Μητροπολίτης.
Υπογραμμίζει ότι παρόμοια αιτήματα για τα θρησκευτικά στα σχολεία, τις ιερές εικόνες σε δημόσιους χώρους, το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητές μας και χίλια δυο άλλα περιστατικά, μικρά και μεγαλύτερα, φανερώνουν πως η πίστη μας βρίσκεται σε κίνδυνο. «Εμείς δεν πρέπει να ολιγωρούμε» καταλήγει ο σεβασμιώτατος.