Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς,Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Τομεάρχης Υγείας, παρευρέθη ως εκπρόσωπος του Κόμματος στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ και στο χαιρετισμό που απηύθηνε, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Είστε εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας κάτω από αντίξοες συνθήκες και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο χώρος αυτός.
Τα προβλήματα αυτά αφορούν, αφενός μεν στη μεγάλη μείωση των αποδοχών σας, που συνδέεται με την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής σας, αφετέρου στην υποβάθμιση των παρεχομένων Υπηρεσιών Υγείας τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.
Εύλογα, διερωτάται κανείς, γιατί δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ; Για να προσφέρει καλύτερες ή χειρότερες Υπηρεσίες Υγείας;
Η πραγματικότητα είναι ότι, μέχρι σήμερα, προσφέρει πολύ χειρότερες, από αυτές που προσέφεραν πριν τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ.).
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αναγκάζονται, πολλές φορές, να πληρώνουν από την τσέπη τους, ιατρούς, φάρμακα, ακόμη και τηλεφωνικά ραντεβού, όταν ήδη έχουν πρόβλημα επιβίωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Είναι απαράδεκτο, σ’ αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, να σπαταλάται Δημόσιο χρήμα για παρακλινικές εξετάσεις και, συγχρόνως, να επιβαρύνεται και ο ασθενής.
Στα Νοσοκομεία όλης της Χώρας, υπάρχουν πολλαπλά προβλήματα, με αποτέλεσμα, ορισμένα να είναι υπό κατάρρευση.

Οι εργαζόμενοι, ιατρικό, νοσηλευτικό και  λοιπό προσωπικό, αναγκάζονται να προβαίνουν συνεχώς σε στάσεις εργασίας ή σε απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω της μεγάλης μείωσης μισθών, της μη πληρωμής εφημεριών ή υπερωριών και της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Όμως, δυστυχώς, όλα αυτά αποβαίνουν εις βάρος των ασθενών.