Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κατσικάρης: για τα Δικαστήρια,ο Δήμος Πειραιά έχει ευθύνη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την μεταφορά των Δικαστηρίων εκτός Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αιφνιδιαστική και μονομερής απόφαση μεταφοράς στην ενδοχώρα των δικαστηρίων του Πειραιά που εξυπηρετούν επί δεκαετίες και τα Νησιά μας, επισφραγίζει την αποτυχία όλων εκείνων που είχαν στη διάθεσή τους επί πολλά χρόνια δεκάδες χρηματοδοτικά προγράμματα και ευκαιρίες για να λύσουν το ζήτημα και ουδέποτε το κατάφεραν, οδηγούμενοι τώρα σε προβληματικές «λύσεις».

Η κίνηση αυτή, εκτός του ότι οδηγεί έτι περαιτέρω σε ερημοποίηση το κέντρο του πρώτου λιμανιού της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται σε καιρούς κρίσης και ύφεσης, δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πολιτών των Νησιών μας, οι οποίοι θα ταλαιπωρούνται πλέον συστηματικά αφού θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν εκτός Πειραιά για όλες τις υποθέσεις τους.
Είναι απολύτως σαφές ότι στην περίπτωση αυτή παραβιάστηκαν βασικοί και θεμελιώδεις κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου από την πολιτεία καθώς δεν ζητήθηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων του Πειραιά και των Νησιών.
Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια μεγάλη απόφαση που καθορίζει την πορεία των πραγμάτων για πολλές δεκαετίες, δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο μιας μικρής μερίδας εμπλεκομένων πολιτών, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας του Πειραιά και των Νησιών.
Ποτέ δεν είναι αργά να γίνει ο αναγκαίος διάλογος, ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η σωστή λύση, που δεν είναι άλλη από το να μείνουν τα Δικαστήρια στην πόλη του Πειραιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε άλλη πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα.
Προτάσεις υπάρχουν πολλές και τεκμηριωμένες. Χώροι υπάρχουν, και τους γνωρίζει καλύτερα όλων ο Δήμος Πειραιά που έχει την ευθύνη να τους υποδείξει και να πάρει σαφή θέση, στηρίζοντας μια νέα πορεία της πόλης προς το μέλλον».
Σχόλιο:  διαφωνούμε άλλα δεν πειράζει.....................