Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η εορτή της Αγίας Μαρίνης σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην τοπική μας Εκκλησία η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, κατά την οποία πανηγύρισαν οι δυο Ναοί της Ι. Μητροπόλεως μας που είναι αφιερωμένοι στην μεγάλη Αγία.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε εις τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως Πειραιώς τον οποίο παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη μικρό τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου της Αγίας, το οποίο θα παραμείνει μονίμως στον ομώνυμο Ναό, εις προσκύνηση και ευλογία των πιστών.
Ακολούθησε λιτανευτική πομπή, με την τιμητική συμμετοχή της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Πειραιώς. 
Κατά την ομιλία του προς τους παρισταμένους πιστούς και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιτάνιο αγώνα της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους που κόντρα σε όλους εξακολουθεί να βροντοφωνάζει το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» όχι για χάριν εντυπώσεων αλλά ως πραγματικό βίωμα.
Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε την Πολιτεία να παύσει την άδικη και εκδικητική δίωξη κατά των Εσφιγμενιτών οι οποίοι ουδέποτε προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα παρά τις συνεχείς προκλήσεις που δέχονται σε καθημερινή σχεδόν βάση.




ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης Σαλαμίνος, όπου αρκετοί Χριστιανοί έσπευσαν να τιμήσουν την Αγία με τις προσευχές και την προσήλωσή τους.
Ακολούθησε σύντομος λιτάνευση της ιεράς Εικόνος στους γύρω δρόμους.