Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος στην Ι. Μητρόπολη

Με κάθε ιεροπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας  Βαρβάρας.

Πιστοί από τις γύρω περιοχές, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως για να προσευχηθούν και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες προεξήρχε ο πνευματικός ημών πατήρ και ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Το εσπέρας εψάλλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και ακολούθησε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος προς ευλογία και αγιασμό των πιστών,
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 
«Δεν υπάρχει ερώτημα στο οποίο ο Κύριος δια της Εκκλησίας να μην έχει δώσει απάντηση» είπε απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος. « Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να λάβουμε μια και μόνη απόφαση. Να ανέβουμε εις το δικός μας προσωπικό Θαβώριο όρος και να μεταμορφωθούμε. Να αλλάξουμε τον παλαιό μας εαυτό, να αφήσουμε πίσω μας τις ανθρώπινες μικρότητες και αδυναμίες και ενδεδυμένοι την στολή της αληθείας και την πανοπλία της πίστεως να πορευθούμε σε μια ζωη ουσιαστική και καρποφόρα. Αυτή είναι η εν Χριστώ ζωή» συμπλήρωσε.