Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα




Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι, όταν ένας άνδρας 34 ετών δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Τις πρώτες πρωινές ώρες το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του. Πρόκειται για τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος είχε έντονη αντιφασιστική δράση και ήταν γνωστός στην κοινότητα του Hip Hop με το όνομα Killah-P.


Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης της δολοφονίας είναι ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Αυτήν την ώρα, η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα στα γραφεία του κόμματος στη Δεληγιάννη και στη Μεσογείων με εντολή εισαγγελέα.

Η μαρτυρία του πατέρα του θύματος

Στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε το πρωί ο πατέρας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι Χρυσαυγίτες έστησαν καρτέρι στον γιο του και ότι ο δράστης τον μαχαίρωσε στην καρδιά «με επαγγελματικό τρόπο».

Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν από ένα σχόλιο που έγινε από την παρέα του γιου του κατά της Χρυσής Αυγής. Άγνωστος ειδοποίησε μια ομάδα ακροδεξιών, οι οποίοι έφθασαν έπειτα από λίγο στην καφετέρια, όπου το θύμα και οι φίλοι του παρακολουθούσαν τον αγώνα Ολυμπιακού - Παρί Σεν Ζερμέν. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση και ο δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στον 34χρονο.