Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παπούλιας:Άμεση ανάληψη ευθυνών έναντι του μίσους κατά της δημοκρατίας

Τον «αυτονόητο αποτροπιασμό» της για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως απαιτείται «άμεση ανάληψη ευθυνών», τονίζοντας την αναγκαιότητα «πολιτικής αποφασιστικότητας» στην «καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου».
«Τα μέσα υφίστανται», συμπληρώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό – ούτε καν μία χαραμάδα», καταλήγει η Προεδρεία της Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:
«Ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφραστεί με λέξεις.
Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται η ανάληψη ευθυνών – και άμεση.
Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική ανευθυνότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται.
Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.
Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό – ούτε καν μία χαραμάδα».