Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Έγκυρος ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 15ΝΘΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ... Tην Ενημέρωση στην πόρτα σας



Κάθε νέα εκδοτική προσπάθεια δεν απέχει πολύ από τον περίπατο του ακροβάτη πάνω στο τεντωμένο σχοινί. Αδρεναλίνη στα ύψη, ζάλη από το φόβο του κενού και την υπερπροσπάθεια, κλυδωνισμοί, αναποφασιστικότητα για το πόσο γρήγορα πρέπει να κινηθούμε, πότε να σταθούμε και πότε να τρέξουμε προς τα εμπρός. Και, όπως και στην προσπάθεια του ακροβάτη, όλοι ψάχνουν να βρουν το κρυφό σχοινί που τον κρατάει ασφαλή, δεμένο. Έτσι, και σε κάθε εφημερίδα όλοι ψάχνουν τις δεσμεύσεις της, τις εξαρτήσεις και τις υποχρεώσεις της. Ο «Έγκυρος ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» όμως, όπως και ο ακροβάτης, δεν κρατιέται από κανέναν, δεν απολαμβάνει την ψεύτικη ασφάλεια των εξαρτήσεων. Ο τίτλος «ανεξάρτητη εφημερίδα» δεν χρησιμοποιείται στην περίπτωση του «Έγκυρος ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ » από παράδοση, αλλά ως δέσμευση απέναντι στους αναγνώστες του.


Φιλοδοξία της νέας αυτής εκδοτικής προσπάθειας είναι να αγαπηθεί από τους αναγνώστες-πολίτες-δημότες της περιοχής, γιατί στις σελίδες του θα βρουν όλα όσα τους ενδιαφέρουν, τους προβληματίζουν, τους ανησυχούν, όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κάποιος να τους ενημερώσει, όλα όσα θα ήθελαν να πουν και δεν βρέθηκε κάποιος να τους ακούσει. Ο «Έγκυρος ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» θέλει να γίνει η φωνή σας, η δύναμη παρέμβασής σας στα πράγματα, στα προβλήματα, στις εξελίξεις του τόπου σας. Μαζί, αλλά και απέναντι σε όσους έχουν την ευθύνη της λήψης αποφάσεων, ασκώντας δίκαιη, νηφάλια και εποικοδομητική κριτική, καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς, δίνοντας βήμα σε όσους έχουν άποψη για το παρόν και το μέλλον της περιοχής.
Το στοίχημα που επιθυμούμε να κερδίσουμε είναι η ενεργή συμμετοχή σας στο όλο εγχείρημα. Η εφημερίδα, δεν επιθυμεί να παρέχει «ενημέρωση του καναπέ», αλλά να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά του ενεργού πολίτη. Γιατί μόνο ο ενημερωμένος πολίτης έχει τη δύναμη να επέμβει, να αλλάξει, να συμβάλει στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς, του τρόπου και του τόπου ζωής του.Αιχμή του «Έγκυρος ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» θα είναι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας, το μάχημο ρεπορτάζ. Ο «Έγκυρος ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» θα βρίσκεται όπου υπάρχει κάτι για να δει, να ακούσει, να καταγράψει. Πηγές μας επιθυμούμε να είστε όλοι  εσείς που γνωρίζετε τον τόπο σας καλύτερα από τον καθένα.Στις επόμενες σελίδες θα βρίσκετε κάθε δεκαπενθήμερο αναλυτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην περιοχή, τις παρεμβάσεις και τις εξελίξεις, τα έργα και τις παραλείψεις, τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες, μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις. Τα θέματα της πολιτικής, της οικολογίας, των επιχειρήσεων, αλλά και της παιδείας, της ψυχολογίας, της ιατρικής, του αθλητισμού έχουν μια θέση στις σελίδες του «Έγκυρος ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ»
Με εκτίμηση, ο
ΕΚΔΟΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ:
Στυλιανός Ι. Μανουσάκης

Γιώργος Ρουφηκτός
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: