Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Καθάρισε» παραπάζαρο στο Σχιστό η Δημοτική Αστυνομία Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Με άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου κ. Νίκου Οικονομάκη, την προηγούμενη Κυριακή απομακρύνθηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Σχιστού, στα όρια του Δήμου μας (από την Γρ. Λαμπράκη, μέχρι και το διαδημοτικό Νεκροταφείο), εκατοντάδες παράνομοι μικροπωλητές, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν ένα ιδιόμορφο «παραπάζαρο», το οποίο άρχισε να δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τόσο κυκλοφοριακά, ασφάλειας και υγιεινής, όσο και στην λειτουργία του ίδιου του νεκροταφείου.
 Η Δημοτική Αστυνομία Κερατσινίου-Δραπετσώνας πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους στους τομείς ευθύνης της, διαπίστωσε ότι το φαινόμενο της επέκτασης του παραπάζαρου, προς το Κερατσίνι, θα μπορούσε να δημιουργήσει μείζον κοινωνικό πρόβλημα για την πόλη. Η άμεση επέμβαση της ειδικά στους χώρους μέσα και γύρω από το διαδημοτικό νεκροταφείο, όπου δημιουργείτο κυκλοφοριακό αδιαχώρητο, το οποίο σε συνδυασμό με τη δικαιολογημένη συναισθηματική φόρτιση των ανθρώπων, που επισκέπτονται το κοιμητήριο, δημιούργησε συνεχείς εντάσεις και προβλήματα.
Η δράση της δημοτικής Αστυνομίας Κερατσινίου-Δραπετσώνας χαιρετίστηκε με θέρμη από τους κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν ανάλογες δράσεις και από τους όμορους Δήμους, ώστε να καθαριστούν οι γύρω δρόμοι.
   Είναι αλήθεια ότι η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών εξαρτάται κατά πολύ από την βούληση των αιρετών να πατάξουν το παραεμπόριο που μαστίζει τον εμπορικό κόσμο. Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια επί της λεωφ. Σχιστού, παραπέμπει σε τριτοκοσμικές συνθήκες, οι οποίες  υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αμαυρώνουν την εικόνα του Κερατσινίου, ειδικά όταν επικρατεί τέτοιο ΧΑΟΣ στην είσοδο της πόλης μας.
   Η βούληση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή για μια πόλη πιο καθαρή, πιο ασφαλή και πιο όμορφη, μπορεί να γίνει πράξη μόνο με συνεχή και αδιάκοπη δουλειά, τη στιγμή μάλιστα που οι ΟΤΑ έχουν μπει στο στόχαστρο της Τρόικας. Οι υπηρεσίες που παρέχει η Δημοτική Αστυνομία Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναβαθμίζονται καθημερινά και επικαιροποιούνται συνεχώς... Το προσωπικό εργάζεται άοκνα και με φιλότιμο, κάτω από την καθοδήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Νίκου Οικονομάκη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
   «Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα, με στόχο να καθαρίσουμε τη λεωφ. Σχιστού, από διάφορες οχλούσες έως και παράνομες δραστηριότητες. Την προηγούμενη Κυριακή καταφέραμε μια πρώτη μεγάλη νίκη ενάντια στο παρεμπόριο. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και καλούμε τους φίλους από τους γειτονικούς δήμους, να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους υπαλλήλους στη δημοτική αστυνομία για τις άοκνες προσπάθειες τους και παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές… Επίσης θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το κ. Δήμαρχο για την πολιτική στήριξη και τις διευκολύνσεις που παρέχει στην υπηρεσία μας. Είμαι πεπεισμένος ότι στην πολύ δύσκολη συγκυρία για τους ΟΤΑ η απάντηση στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας, είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών μας και η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας».

ΠΗΓΗ: keratsinivoice