Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σε θέση μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε θέση μάχης θέτει από αύριο Δευτέρα τα στελέχη του κόμματος ο Α. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι η έλευση της τρόικας, η υστέρηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία και οι εξελίξεις στην Κύπρο συνθέτουν ένα εξαιρετικά δυσμενές για την Κυβέρνηση πλαίσιο. Ενισχυτικά λειτουργούν τόσο οι εξελίξεις στην επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ  (ξαναμπαίνει, λένε, στο κάδρο ο Ευαγγ. Βενιζέλος) όσο και οι έρευνες στην Κύπρο για τα «θαλασσοδάνεια» προς την Ελλάδα που μπορεί να βγάλουν λαβράκι.
Αν και για το τελευταίο στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι σε περίπτωση που ξέραμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις off shore θα προκαλούνταν πολιτικός σεισμός. Σε κάθε περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν μάλλον με ικανοποίηση το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, βρίσκεται αντιμέτωπη με όλο και μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία είναι απότοκο των ασκούμενων πολιτικών, γεγονός που δικαιώνει για μία ακόμη φορά τις θέσεις τους.
Παρόλα αυτά, στέλεχος του κόμματος, έλεγε προχθές ότι όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, τόσο τα δημοσιεύματα για διαφωνίες και αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληθαίνουν.
Ενδεικτικά αναφέρουν άρθρο των «Νέων» του Σαββάτου όπου έκανε λόγο για συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πριν τις προηγούμενες εκλογές η οποία περιελάμβανε ακόμη και συγκεκριμένα υπουργεία. Σύμφωνα με την συντάκτρια του κειμένου η συμφωνία έκλεισε με προσωπική παρέμβαση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Α. Τσίπρα, Ν. Παπά.
Ο τελευταίος αντέδρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter κάνοντας λόγο για κάποιους «που γράφουν ό,τι γελοιότητα θέλουν χωρίς να κάνουν ρεπορτάζ» και οι οποίοι «είναι περισσότεροι του ενός».