Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τιμή στους μακαριστούς Αρχιερείς Χρυσόστομο και Γερόντιο Α΄

Την πόλη των Μεγάρων επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.
 Συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο και τους νεοχειροτονηθέντες Πρεσβυτέρους Ιωάννη και Προκόπιο και τον Ιεροδιάκονο Νικόλαο, επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου και Παναχράντου όπου αναπαύονται, ο πρώτος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κυρός Γερόντιος Α΄αλλά και ο μακαριστός Πρωθιεράρχης της Εκκλησίας μας, Αρχιεπίσκοπος κυρός Χρυσόστομος.

 
Στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου Μεγάρων, κτήτωρ της οποίας υπήρξε ο μακαριστός Μητροπολίτης Γερόντιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, έλαβε τον πρώτο και δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.
Σε κλίμα συγκινήσεως έψαλλε μαζί με τους ιερείς το «αιωνία η μνήμη» και προσκύνησε το μνήμα του πνευματικού του πατρός και γέροντος.


Στην Ιερά Μονή Παναχράντου, όπου αναπαύεται ο μακαριστός Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επίσης τρισάγιο.
Σκοπός της επισκέψεως αυτής ήταν η ενημέρωση των νέων κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας για τους αγώνες τις στερήσεις και τα κατορθώματα των αοιδίμωναγωνιστών αρχιερέων της Εκκλησίας μας που αφιέρωσαν τη ζωή τους έως τελευταίου λεπτού, στον αγώνα για την Ορθοδοξία.