Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Κορκίδη – Στουρνάρα


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν, σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, η συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, στα γραφεία του Υπουργείου, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Β. Κορκίδη και τους κκ Ν. Μαυρίκο, Ν. Μανεσιώτη, Β΄ Αντιπρόεδρο και Οικονομικό επόπτη αντίστοιχα.
Ο κ. Κορκίδης, παρέδωσε υπόμνημα στον Υπουργό με τις θέσεις του Επιμελητηρίου πάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά,
Β. Κορκίδη και τους κκ Ν. Μαυρίκο, Ν. Μανεσιώτη, Β΄ Αντιπρόεδρο και Οικονομικό επόπτη αντίστοιχα. Ο κ. Κορκίδης, παρέδωσε υπόμνημα στον Υπουργό με τις θέσεις του Επιμελητηρίου πάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά, μεταξύ των οποίων: η προσπάθεια επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων Πειραιά (ΧΕΠ), η εξέλιξη των Επιμελητηρίων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και Επιχειρήσεων (ΚΕΦΕ) παρέχοντας ουσιαστικά «δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες», η διάσωση της εντός κρίσης ελληνικής επιχείρησης, η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με τη μετεξέλιξη της δομής των Συνεταιριστικών Τραπεζών καθώς και θέματα φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος.
Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. τόνισε ότι επιδίωξη του Επιμελητηρίου είναι να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της πόλης και του λιμανιού του Πειραιά, καθώς και όλου του θαλάσσιου μετώπου που καλύπτει, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μέσω του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, το Ε.Β.Ε.Π. θα μπορεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά και ανταποδοτικά διευκολύνοντας την εγκατάσταση, την αδειοδότηση, τη λειτουργία και, κυρίως, την επιστροφή στην ανάπτυξη μικρών και μεγάλων, παλαιών και νέων επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αξιολογηθούν τα θέματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον πλέον πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο και απεδέχθη την πρόσκληση να επισκεφθεί το Επιμελητήριο.