Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του κομμουνισμού»

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ισχυροποιώντας όπως είπε, τη λαϊκή συμμαχία για να απαλλαγεί ο τόπος και οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική ιδιοκτησία, από τα παράσιτα και τους εκμεταλλευτές, κάλεσε τους νέους και τις νέες σε ομιλία του στα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι, «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».
Παράλληλα απευθυνόμενος στη νεολαία τόνισε. «Ο λαός και η νεολαία έχουν μόνο να κερδίσουν από την προοπτική του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος σήμερα..Και όχι η πρόοδος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που και αυτοί με την σειρά τους υπερασπίζονται τις ιερές αγελάδες του συστήματος την επιχειρηματικότητα, την υγιή όπως λένε Ευρωπαϊκή Ένωση, καλλιεργώντας τον ρεαλισμό της υποταγής, λέγοντας ότι ο σοσιαλισμός είναι κάτι πολύ μακρινό, άρα ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να παλεύει σήμερα για αυτό, παρά μόνο να επιλέγει το δήθεν μικρότερο κακό, τον καλύτερο διαχειριστή της βαρβαρότητας της ΕΕ».
Από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η νέα Ελλάδα δεν είναι ούτε η Ελλάδα του κ. Σαμαρά ούτε η Ελλάδα του κ. Τσίπρα που φτιάχνεται με τα παλιά φθαρμένα υλικά. Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού που αξίζει κανείς να παλέψει σήμερα»
Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα και η νεολαία δεν έχει σήμερα ανάγκη πολιτικούς υπηρέτες όπως και να λέγονται αυτοί, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, υποστήριξε ότι ο καπιταλισμός είναι αθεράπευτα άρρωστος και σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε, μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή του συστήματος.
«Το σύστημα αυτό το καπιταλιστικό, το αστικό κράτος του, η κοινωνία τους, συνολικά οι θεσμοί με τους οποίους είναι συγκροτημένοι, δεν παίρνουν πλέον άλλη γιατρειά ούτε με τα πιο ισχυρά αναλγητικά πόσο μάλλον με ασπιρίνες που προτείνουν ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι».
Στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΚΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ακόμα ότι σήμερα λειτουργούν στη χώρα συστήματα πολιτικής χειραγώγησης που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι επιστρατεύουν τη θεωρία των ακρών, αξιοποιώντας αυτό το μαντρόσκυλο του συστήματος, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που την εμφανίζουν ως δήθεν αντισυστημική, ενώ είναι ο πιο πιστός υπηρέτης του συστήματος της πλουτοκρατίας, ο πιο ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων και των αγώνων τους.
«Είναι η Χρυσή Αυγή χέρι του συστήματος δολοφονικό» τόνισε. Από τα Χανιά ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε για μια ακόμα φορά να κλείσουν οι ξένες βάσεις της Σούδας, ενώ υποστήριξε ότι η κρίση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ιμπεριαλιστικών κέντρων για έλεγχο της περιοχής.