Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Κοινοβουλευτική Διπλωματία στη Μεσόγειο»,

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης κήρυξε την έναρξη των εργασιών της διημερίδας με θέμα «Κοινοβουλευτική Διπλωματία στη Μεσόγειο», που διοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων και το Ινστιτούτο Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) και λαμβάνει χώρα στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής.
Ο κ. Τραγάκης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του σημείωσε ότι η Ελλάδα μέσα εκφράζει συμβολικά, από το χώρο του Κοινοβουλίου, την δέσμευσή της να συνεχίζει να συνεισφέρει μέσα από πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες ενέργειες προς την οικοδόμηση μιας περιοχής ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για τους λαούς της Μεσογείου.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. (το πρώτο εξάμηνο του 2014) σε μια μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη και ότι παρά τα προβλήματα και την οικονομική δυσπραγία, η Ελλάδα έχει μέσα στους στόχους της Προεδρίας της την σταθερή υποστήριξη της Νότιας Διάστασης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας. «Η Ελλάδα θα εργασθεί με προσήλωση για την υλοποίηση του στόχου της: την ειρήνη, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των εταίρων μας στη Μεσόγειο» τόνισε χαρακτηριστικά.